שילוב הדרכת הורים במהלך הטיפול בילד - האם זה באמת משנה?

גישות טיפוליות שונות מתייחסות בדרכים מגוונות ליחידה המשפחתית. בראייה הטיפולית שלי - וגם על פי מחקרים בתחום – גורם השינוי המרכזי שישפיע על התנהגות ילדכם - הוא אתם, ההורים, ואין זה מפתיע. 

בסופו של יום מהרגע שהילד נולד הסביבה שהוא נחשף אליה בעקביות הביאה לכך שחיזקנו אצלו התנהגויות מסוימות, והחלשנו אחרות. זה נעשה באופן לא מודע, כמובן, ומבלי לדעת מה תהיה ההשפעה בעתיד - ולכן העבודה המשולבת עמכם, תסייע רבות לשינוי המיוחל ולא פחות חשוב מכך – לשימורו גם בסיום הטיפול. 

מהן מטרות ההדרכה? 

  1. הבנה עמוקה של מקור הקשיים של הילד - הטיפול הרגשי מחפש את המקור לקשיים שאתם רואים על פני השטח, בכדי לתת מענה ל"שורש הבעיה". לדוגמה, הסביבה רואה ילד שבוכה כל הזמן, או מנסה לשלוט על אחרים ובטיפול יצוף שהוא עם חרדות שהן הגורם להתנהגויות אלו.
    שיתוף הפעולה אתכם, ההורים, מתאפשר לאגד מידע משמעותי על הילד. שילוב מידע זה ביחד עם התכנים שהילד מעלה בחדר הטיפולים מאפשר להגיע להבנה עמוקה של מקור קשייו.

  2. התאמת הסביבה הביתית לצרכיו של הילד - ישנה חשיבות גדולה לכך שאתם, ההורים, לא רק תבינו לעומק מהם מוקדי הקושי של הילד, אלא גם כיצד נכון לשנות את הסביבה שלו (סדר היום, התגובה להתנהגויות שונות וכיוב') בכדי לתמוך בצרכיו הרגשיים וההתפתחותיים – ובכך לסייע לו להתגבר על הקשיים עמם הגיע.

    זה נשמע אולי פשוט, אבל בפועל לעיתים לנו, המבוגרים, קשה יותר ליישם שינוי מאשר לילדנו ולכן זה תהליך הדרגתי שדורש ליווי ודיוק בכדי שיוכל להתקיים.

  3. הכללת השינוי גם מחוץ לחדר הטיפולים - שיתוף הפעולה בין ההורים והמטפל, אף מסייע לילד להכליל את ההישגים שרכש בחדר הטיפולים וליישם אותם גם מחוצה לו (בבית, בגן, עם חברים). שינוי הוא דבר מאתגר, לכולנו, וקשה להחזיק אותו לבד בכל גיל, בטח ובטח כאשר אתה ילד צעיר ולכן ילדכם זקוק לתמיכה ולליווי שלכם לאורך הדרך.

  4. שימור השינוי לטווח רחוק - הטיפול מהווה התערבות זמנית בחיי ילדכם והמשפחה ולכן, בכך שתהוו חלק מלא בטיפול תוכלו לדעת כיצד לשמר את ההישגים שהילד הגיע אליהם במהלך הטיפול, גם לאחר סיומו.